Záruka a trvanlivost výrobků BEST

Stojíme si za kvalitou našich výrobků, a proto poskytujeme záruku 20 let. Beton zraje a naopak časem jeho pevnost zesílí. Díky tomu můžeme s jistotou říci, že i dlažba stará 30 let stále plní svou funkci.

BEST – KLASIKO, BEST – KARO a BEST – MOZAIK
… jedny z prvních dlažeb, které se u nás vyráběly

Základem našich prvotřídních výrobků jsou vynikající suroviny, optimální poměr ingrediencí a jedinečná receptura. Beton vychází z přírody, neustále pracuje a mění se. Základní surovinu tvoří písek a štěrk, proto je naší velkou výhodou vlastní zdroj těchto surovin. Tři štěrkopískové lomy nám zajišťují největší surovinovou stabilitu v oboru.

„Výrobky BEST jsou pod neustálou kontrolou a v souladu s harmonizovanými evropskými normami. Veškeré předpisy jsou splněny, některé i výrazně překročeny. Například mají vůči povětrnostním podmínkám 20× vyšší odolnost, než nařizuje norma.“ říká Petr Levinský, obchodní ředitel.

Kromě pravidelných kontrol nezávislou zkušebnou procházejí výrobky i každodenní kontrolou ve vlastní laboratoři. Stanovili jsme si ty nejtvrdší požadavky a neexistuje je neplnit.

Nemusíte se bát ani zimy

Kdo by neznal namrznuté a kluzké chodníky. Aby se zamezilo nebezpečí, které ledové plochy představují, doporučujeme udržovat dlažbu bez sněhu a ledu. Použitím hrabla s gumovým lemem odstraníte sníh, aniž by došlo k poškození povrchu dlažby. Nemusíte se bát ani běžně dostupné posypové soli. Sůl dlažbě neublíží, naše výrobky jsou odolné vůči chemickým rozmrazovacím látkám. Veškeré prvky určené pro komunikace a chodníky jsou vyráběny v nejvyšší třídě odolnost XF4.

Normy ČSN EN 1338 a 1339 předepisují testování odolnosti výrobků proti povětrnostním vlivům tzv. metodou D, kdy nesmí být úbytek betonu po 28 zmrazovacích cyklech vyšší než 1.000 g/m2. BEST testuje své dlažby tzv. metodou A s vyšším počtem cyklů  – 100, kdy stále musí dodržet stejný váhový úbytek, tzn. maximálně 1.000 g/m2. Zcela dobrovolně tak plníme 4x tvrdší normy, což znamená, že zákazníkům dodáváme výrobky 4x kvalitnější, než požadují české normy.

Snadná údržba a dlouhá životnost díky impregnaci a lakování

Veškeré výrobky BEST jsou hloubkově ošetřeny proti znečištění, takzvaným systémem QSAVE. Již v procesu výroby do směsi zapracováváme speciální vodoodpudivou a utěsňující nanopříměs, která je tak součástí výrobku a chrání kámen skrz na skrz. Tato jedinečná úprava zvýrazňuje barevnost výrobku a zamezuje nasákavosti betonu. Fakticky omezuje ulpívání povrchových nečistot, žvýkaček, mechu a řas. Zpevněné plochy z prvků BEST se proto velmi snadno udržují. Pro ještě vyšší ochranné vlastnosti dlažby je možné nanést silnou vrstvu laku a provést vytvrzení pod UV lampou.

O výhodách mluví i Petr Levinský, obchodní ředitel: „Takto zušlechtěné povrchy jsou extrémně nenáročné na údržbu. Nečistoty nevnikají do betonu, ale zůstávají na povrchu. I značné znečištění lze snadno odstranit. Dvojitá krycí vrstva laku vytvrzená UV lampou má dlouhodobou životnost, je vysoce odolná proti otěru, eliminuje nasákavost a dodatečně chrání povrch před blednutím barev. Na snadnou údržbu takto ošetřených dlažeb poskytujeme záruku 5 let.“

BEST – BELISIMA, barva colormix etna, povrch SAMETOVÝ UV

A pokud vám to stále přijde málo, nabízíme řadu výrobků s povrchovou úpravou ULTRA UV. Díky unikátní technologii získává betonová dlažba diametrálně odlišné vlastnosti od klasických betonových dlažeb. Je to především odolnost při styku s nečistotami, snadnější čištění a vyšší odolnost dlažby proti mechanickému poškození. Takto ošetřená dlažba dává plně vyniknout svým barvám a získává takzvaný mokrý efekt.

BEST – BELISIMA, barva colormix brilant, povrch ULTRA UV