Pokládka dlažby BEST – SOLITERA

Mimořádná dlažba, která se hodí do tradičních zahrad i k moderním dřevostavbám. Vyniká především svým nevšedním tvarem a strukturou, čímž připomíná přírodní kámen.

BEST – SOLITERA, barva colormix etna

Dlažba BEST – SOLITERA je vyráběna v 1 tvaru, ale ve 4 typech – liší se v umístění vnitřní spáry. Kameny se při pokládce nepravidelně střídají, při objednávce není možné určit konkrétní typ (minimální množství pro odběr je 1 vrstva = 12 kusů / 0,73m2) .

Orientační skladba kamenů na vrstvě

Dlažba se pokládá standardním způsobem na štěrkové lože. Jednotlivé vrstvy podloží jsou vrstveny podle předepsaného doporučení s přihlédnutím na zatížení plochy. Při samotné pokládce se začíná z rohu dlážděné plochy. První čtyři kameny se položí v pořadí vyznačeném v nákresu zelenou barvou. Zbylé kameny se pokládají po třech kusech tak, aby jejich nejoblejší části vytvářely střed této trojice (na nákresu trojice vyznačeny červenou barvou). Při pokládce vznikají spáry cca 1 cm široké, nálisky na bocích dlažby by se neměly přímo dotýkat, nechte vůli alespoň 1 mm.

Návod na pokládku dlažby BEST – SOLITERA

Detaily u krajů se dořežou pilou s diamantovým kotoučem. Okraje výhradně pochozích ploch lze také vysypat okrasným kamenivem, vyhnete se tak dořezávání detailů. V tomto případě se krajní kameny fixují žebírkovou ocelí, která se zapustí podél jejich kraje do podkladních vrstev. Jakmile je dlažba položená, zadlážděná plocha se zhutní. Hutnění dlažby se provádí vibrační deskou opatřenou ochrannou pryžovou podložkou s maximální hmotností do 100 kg. Spáry mezi dlažbou i okrasné průřezy v kamenech se nezasypávají pískem, ale vyplňují se jemnou štěrkovou drtí frakce 2-5 mm.

BEST – SOLITERA, barva colormix brilant

V nabídce je několik barev, colormixy v různých odstínech, které se perfektně hodí k barevným omítkám i přírodním obkladům. Dlažby se také dobře kombinují s ostatními prvky z naší nabídky, např. s rustikálními plotovými prvky BEST – STONE.