Jak vybrat správný povrch dlažby na svoji terasu?

Plánujete použít stejný povrch dlažby na příjezdovou cestu, zahradní chodník, terasu nebo k bazénu? Pokud chcete, aby dlažba vždy dobře vypadala, dlouho vydržela a byla bezpečná, musíte její povrch vybrat s ohledem na její budoucí použití.

BEST – BELEZA, povrch STANDARD, barva colormix arabica

Dlažba musí ladit s okolím

Jednou z prvních věcí, kterou většina lidí u dlažby řeší, je vzhled. Netýká se to jen barev, ale i povrchu. Rozdíl spočívá v tom, jestli hledáte betonovou dlažbu k právě zrekonstruované venkovské chalupě nebo na terasu moderní vily. Zatímco k vesnickým stavením se hodí například ostařený povrch evokující původní dlažbu, na nové terase většinou oceníte spíš lakovaný povrch zvýrazňující barvy. Promyslete si proto, kde přesně dlažba bude a jak by měla vypadat, aby co nejpřirozeněji zapadla do okolí.

BEST – ATRIO, povrch STANDARD, barva colormix arabica

Dbejte na odolnost – zejména na terase 

Každý chce, aby mu dlažba vydržela v perfektním stavu co nejdéle. V případě užitkových ploch si vystačíte se standardním povrchem nebo se základním lakováním. Na místa, kde si chcete užít příjemné posezení, raději využijte lakovaný povrch vytvrzený UV zářením. Zaručuje maximální odolnost, a pokud se na dlažbě objeví škrábance, opravíte je speciální politurou. Venkovní dlažba musí také odolat mrazu a povětrnostním podmínkám. Veškerá dlažba BEST je proto mrazuvzdorná a neublíží jí ani chemické rozmrazovače. A když sáhnete po lakované dlažbě vytvrzené UV zářením, odolnost proti povětrnostním podmínkám ještě zvýšíte. 

BEST – BELISIMA, povrch ULTRA UV, barva colormix brilant

Pozor na uklouznutí! 

Asi nikdo nechce mít venku dlažbu, která se i po lehké přeháňce promění v kluziště. Proto jsou všechny dlažby BEST v nejvyšší protiskluzové třídě podle ČSN 72 5191, tedy T4 – velmi bezpečné. Ani za vlhka se tak nemusíte bát uklouznutí. Přesto byste do míst, kde bývá často mokro, měli raději použít dlaždice s hrubším povrchem. Tedy například s tryskaným či vymývaným. Taková dlažba se hodí například k bazénům.

BEST – TERASOVÁ VIKIO, povrch VYMÝVANÝ

Rychlý úklid ocení každý 

Veškerá venkovní dlažba BEST obsahuje vodoodpudivou a utěsňující příměs. Proto ji snadno očistíte prakticky od jakékoliv běžné špíny. Jenže co například skvrny od oleje nebo od uhlíků z grilu? S těmi to může být horší. Do míst, kde taková špína hrozí, proto zvolte dlažbu s lakovaným povrchem vytvrzeným UV zářením. I nejagresivnější nečistoty tak zůstanou na povrchu. Snadno je vyčistíte například opláchnutím tlakovou vodou a nemusíte se k čištění ani ohýbat.

Stále s výběrem váháte? Zastavte se v kterékoliv prodejně nebo vzorkovně BEST, rádi vám s výběrem poradíme.

2 komentáře

    1. Dobrý den, lepení přímo na starý beton nedoporučujeme. Můžete ale využít terče, které jsou výškově stavitelné a tím si plochu pěkně srovnáte. Navíc voda bude odtékat pod dlažbou a proto nehrozí, že by časem praskala i dlažba nalepená na starý beton. A třetí výhodou je snadná rozebíratelnost, pokud by byl problém s podkladním betonem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *