Kombinace dlažeb BEST

Chcete, aby prostor kolem domu byl upravený a zároveň příjemně zapadal do konceptu celé zahrady? Navíc si přejete vytvořit originální plochu? To všechno je s naší dlažbou možné. Dlažby, stejně tak i obrubníky, ploty nebo schodišťové prvky, je dobré vybírat společně, sladit je v jeden dokonalý celek. Z nabídky si jistě vyberete kompletní řadu do moderní i rustikální zahrady, laděnou do teplých i studených tónů.

BEST – BELISIMA, barva colormix arabica

Jedny z nejžádanějších a nejlépe kombinovatelných dlažeb jsou dlažební kameny s názvem BEST – BELEZA a BEST – BELISIMA. Jedná se o sestavu 3 kamenů, které jsou v daném poměru namíchány na paletě. Navíc se dobře doplňují. Díky rozměrům, které na sebe dobře navazují, můžete vytvořit plochy, kde se kombinuje 6 velikostí. Velmi hezky vypadají ve skladbě položené do řádků. Jednotlivé kameny se nepravidelně střídají tak, aby se spáry nepotkávaly. Není třeba dodržovat žádný konkrétní vzor, pouze vhodně kameny kombinovat. Samozřejmě platí, že při pokládce musíte odebírat kameny z více palet najednou, aby se na ploše netvořily nerovnoměrné barevné plochy.

BEST – BELEZA a BEST – BELISIMA, barva colormix arabica

Petr Levinský dodává: „Zmiňované dlažby Beleza a Belisima se také dobře kombinují se zatravňovacími dlažbami. Vegetační dlažby BEST – AKVABELIS a BEST – AKVALINES mají opět rozměry navazující na tyto dlažební kostky. Vytvoříte tak zajímavý přechod mezi zpevněnou a zatravněnou plochou.“

BEST – AKVALINES a BEST – BELISIMA, barva colormix brilant

Jinými dlažebními prvky, které lze kombinovat, mohou být BEST – ALTEA s dlažbou BEST – ALTEZO nebo BEST – ATRIO s dlažbou BEST – ARNICA. Obě tyto varianty představují dlažbu s reliéfním povrchem, které lze sladit ve stejné barvě. Kombinací těchto dlažeb získáte plochy, ve kterých skladbu více kamenů doplňuje dlažba jednoho tvaru.

BEST – ALTEA, colormix brilant

Při navrhování zahrady většinou plánujete i zídky, schodišťové prvky nebo ploty. I tyto prvky je dobré sjednotit s dlažbou. Velmi žádaným produktem jsou prvky z řady BEST – STONE. Jedná se o sérii plotových prvků, palisád a schodišťových prvků. Jejich předností je štípaná struktura, která dodává zahradě rustikální vzhled.

BEST – STONE, barva colormix brilant

Nemusíte volit pouze štípané prvky, do moderní zahrady se budou jistě hodit rovné a hladké bloky, které perfektně ladí s rovnou velkoformátovou nebo skladebnou dlažbou. Řiďte se radou Petra Levinského: „Nejpodstatnější je sladění barevných odstínů, následně výběr tvaru – k velkým formátům dlažby vybírejte větší plotové prvky a naopak.“ Příkladem může být kombinace již dříve uvedené dlažby BEST – BELEZA s plotovými tvarovkami BEST – MAESTRA. Dobrou volbou je také kombinace drobnější dlažby BEST – BELISIMA s prvky BEST – LUNETA.

BEST – MAESTRA, barva colormix sand

„Pokud si s výběrem nejste jisti, přijeďte do našich vzorkoven, veškeré naše výrobky si prohlédnete a my vám s výběrem poradíme!“ zve do vnitřních i venkovních vzorkoven Petr Levinský, obchodní ředitel společnosti BEST.