Bydlíme na zahradě

Období, na které se každoročně těšíme, je v plném proudu. Využijte ho naplno a odpočívejte na terase obklopeni rozkvetlými květinami a zelení. Nemusí se jednat jen o zahradu, k relaxaci můžete využít i útulný balkón nebo zimní zahradu. Středobodem každé terasy je pohodlný nábytek. Nová a krásná dlažba vytvoří čistý prostor, ale až dobře zvoleným zahradním nábytkem získáte to pravé pohodlí.

Důležité je vybrat vhodnou velikost, materiál i vzhled nábytku tak, aby byl v harmonii se svým bezprostředním okolím i celkem. Jeho výběru věnujte pozornost hlavně proto, že si ho budete užívat řadu let po celou sezónu, v případě zimních zahrad dokonce celoročně. Podstatným faktorem je tedy i jeho kvalita.

A jaké jsou možnosti?

Precizně zpracovaný nábytek z masivního dřeva je velmi stabilní a hodí se na betonovou dlažbu s reliéfem, jako je např. BEST ALTEA nebo BEST ATRIO. Vhodné použití je také na drobnějších dlažebních kamenech s větším výskytem spár, jako např. BEST ESMERO nebo na zatravňovací dlažbě, jako např. BEST AKVALINES. Mohutnější provedení zajistí, že se nábytek nekýve a ani nezapadá do spár mezi dlažbou.

BEST BELEZA colormix brilant

Velkou oblibu si i u nás získalo exotické dřeva eukalyptu nebo teaku. Tropický eukalyptus má velice tvrdé, odolné, a přitom lehké dřevo, které bez problémů odolává povětrnostním vlivům včetně kyselých dešťů ve městech. Vyniká barevnou stálostí a medovým zbarvením s nádechem do červena. Teak je výjimečně pevný, trvanlivý a odolný materiál pro nábytek, který zvládne celoroční vystavení venkovním podmínkám. Bez problémů odolává střídání teplot a vlhka, kyselým dešťům, slunečnímu záření i škůdcům. Doporučuje se ošetřovat vhodným olejem pro daný typ dřeva.

BEST SOLITERA colormix brilant

Pro příznivce moderního a čistého designu je v nabídce nábytek ze slitiny hliníku a mědi. Nábytek vyniká jednoduššími liniemi, stabilitou a pevností a až překvapivě nízkou hmotností konstrukce. Výhodná je také jejich snadná údržba, kde vám stačí pouze hadřík a vlažná voda. Vynechat nemůžeme ani oblíbený a dekorativní materiál tahokov. Díky speciální povrchové úpravě je nábytek odolný vůči povětrnostním podmínkám i slunečnímu záření, jeho povrch nebledne a je bezúdržbový. Oba tyto druhy zahradního nábytku většinou skvěle ladí s moderním domem s antracitovými doplňky. Dokonalost celého zákoutí vytvoří i vhodně zvolená dlažba – pro moderní vzhled terasy volte rovné velkoformátové dlažby v šedých odstínech. Doporučit můžeme např. BEST BELEZA v barvě colormix brilant nebo BEST GIGANTICKÁ v přírodním Metropolu.   

BEST CHODNÍKOVÁ colormix brilant

Při výběru nábytku hraje velkou roli také prostor. Na menší balkón většinou volíte drobnější křesílka a menší stolky. Často je velkou výhodou i rozkládací nábytek, který můžete uskladnit, když není vhodné období na posezení pod širým nebem. Na prostorné a zastřešené terase si naopak můžete vytvořit venkovní obývák s útulnými polštáři.  Inspirujte se v naší fotogalerii, nábytek bývá velmi často součástí našich realizací.

BEST CHODNÍKOVÁ colormix arabica