Velkoformátová dlažba

Velkoformátové betonové dlažby rozšiřují designové spektrum zahradní architektury. Pokud máte rádi puristický design, a to i ve venkovním prostoru, je tato dlažba určena právě pro vás. Řada GIGANTICKÉ DLAŽBY je šitá na míru náročným projektům v luxusním životním prostředí a propojuje obytnou část interiéru s životem na čerstvém vzduchu. Mizí tak hranice mezi vnitřkem a vnějškem.

BEST GIGANTICKÁ barva antracitová, povrch Metropol

Dlažba s maximálním využitím

Na terasu a jiné pochozí plochy se hodí všechny nabízené varianty. Nemusíte brát ohledy na výšku dlažby a můžete vybírat z mnoha tvarů, velikostí a barevných variant. Terasu můžete rozzářit barevnými kombinacemi colormix nebo se držet diskrétních barev a podtrhnout tak eleganci prostoru.

BEST Tip: Povrch Metropol je speciálně otryskaná povrchová úprava, která je příjemná na dotyk bosou nohou a zároveň dostatečně drsná, aby zaručila protiskluznost dlažby.

Extravagantní formáty vyjadřují prostor a otevřenost. Nejsou určené pouze na terasu, ale díky své pevnosti splňují podmínky i pro příjezdové cesty. Skvělý styl přináší gigantická dlažba také na náměstí a pěší zóny.  Dlažba není armována, ale díky kvalitnímu vibrolisovanému betonu se hodí i na plochy s vysokou zátěží.

BEST GIGANTICKÁ barva přírodní, povrch Metropol

Výhody dlažby BEST GIGANTICKÁ

Když opomeneme estetickou hodnotu a využití v moderní architektuře, zaměříme se na výhody velkého formátu. Dlažba je vyráběna v rozměrech od 300 x 600 mm až po 1000 x 1200 mm, celkem je v nabídce 13 rozměrových variant. S narůstající velikostí plochy roste i výška dlažby. Největší formát je vysoký 160 mm, proto i tato dlažba splňuje nároky pro pojezdovou plochu. Velké rozměry mají výhodu i při pokládce. Stavba rychle přibývá a díky správně zvolené technice se při pokládce ani příliš nenadřete. O výhodě lze mluvit i při údržbě, protože méně spár znamená méně plochy pro ulpívání mechů a plevele.

Jednoduchá pokládka

Základem každé kvalitní stavby je precizně připravené podloží. Opravdu se vyplatí nepodcenit přípravu podkladních vrstev a držet se doporučení výrobce nebo projektové dokumentace. Jednotlivé vrstvy jsou kladeny podle plánovaného zatížení plochy, čím větší zatížení, tím pevnější skladba.         

Pro snadnější manipulaci s těžkými deskami doporučujeme volit vakuovou manipulační techniku. Na výběr je z několika variant. Na menší formáty postačí jednoduchý pomocník, který funguje pouze na principu odsátí vzduchu bez jakékoli mechanizace. Na větší formáty pak doporučujeme vybírat z řady produktů, které už doplňuje baterie nebo pohon z běžné sítě 220 V či samostatná centrála. Více o manipulaci s těmito pomocníky se dozvíte na našem videu. 

Jak si poradit s pokládkou velkoformátové dlažby – BESTOVÁNÍ s Pepou Libickým