Aktuální trendy betonových prvků v zahradě

Betonová dlažba je již po desetiletí nejoblíbenějším materiálem pro realizaci chodníků, příjezdových cest a teras. Hlavním důvodem jsou přednosti, ke kterým patří trvanlivost, jednoduchá pokládka i údržba. A především široký výběr rozměrů, barev i povrchových úprav.

BEST BELEZA colormix brilant

Mezi nejžádanější dlažby moderních zahrad patří velkoformátové i skladebné druhy. Jedničkou u našich zákazníků je dlažba s názvem BEST BELEZA, kterou lze zařadit do obou skupin. Jedná se o sestavu 3 různě velkých kamenů, které v ploše vytvářejí nepravidelnou skladbu a díky svým rozměrům splňují i nároky na velký formát.

Vhodnou alternativu nebo i doplňkovou dlažbu pro zmíněnou BELEZU představuje dlažba BEST BELISIMA. Opět mluvíme o sestavě 3 kamenů, ale tentokrát v menších rozměrech. Dlažbu lze skládat samostatně do nepravidelných skladeb nebo kombinovat a vytvářet tak originální plochy.

BEST BELISIMA colormix arabica

Pro milovníky jednoduchosti máme v nabídce dlažbu BEST BRILA. Jeden tvar s rozměrem 60×30 cm zaručí moderní vzhled a stejně jako u předchozí dlažby můžete vytvářet pochozí i pojezdové plochy.

BEST BRILA colormix arabica

Úplnou novinkou pro letošní sezónu je dlažba BEST TRIVIO. V kombinaci jsou kameny o rozměrech 30×20, 20×20 a 10×20 cm, s výškou 6 i 8 cm. Dlažba s rovnými tvary a ve vyvážených tónech našich colormixů nabízí skvělou volbu pro moderní i tradiční zahrady.

Za zmínku jistě stojí i TERASOVÁ DLAŽBA, která svým drsnějším povrchem představuje ideální dlažbu k bazénům a na terasy. Mezi nejmodernější druhy patří tryskaný povrch v bílé barvě TABELO, v krémově barvě TAGOLO a v antracitové barvě TAMORO.

BEST TERASOVÁ TAMORO

Okolí domu netvoří jen terasa, chodník a zeleň. Důležitou součástí jsou i doplňkové prvky, jako jsou obrubníky či palisády. Žádná zpevněná plocha nebude plnit správně svůj účel, když nebude olemována a důkladně zajištěna obrubníkem. A nejedná se vždy jen o rovnou plochu, mnohdy je třeba vyřešit i výškové převýšení. Vhodným prvkem pro zpevnění svahu i pro vytvoření venkovního schodiště je palisáda. V nabídce jsou různé tvary a především výšky, se kterými lze udržet terén s převýšením až 1,3m.

BEST PALISÁDA PREMIUM karamelová

A co ploty? Ano, také jsou součástí zahrady, významným ochranným i estetickým prvkem. Vhodný materiál vybírejte s přihlédnutím na celkový koncept zahrady i na výrobky, které jsou již v okolí použity. Mezi nejžádanější plotové prvky patří BEST LUNETA. Stavebnicový systém, ze kterého vytvoříte plot i opěrnou zeď. V nabídce jsou jednobarevné varianty i oblíbené colormixy.

BEST LUNETA colormix brilant

Nebojte se obrátit na odborníky. Rádi poradíme s výběrem, s výpočtem i se samotnou realizací. U nás si vyberete z široké řady produktů, ve vzorkovnách uvidíte dlažbu zabudovanou do reálného chodníku, po kterém se projdete a budete hned vědět, že jste si vybrali správně.