Moderní vs. tradiční stavba – co doporučit za dlažbu

Každý z nás má jiný styl bydlení, jiný vkus a jiné možnosti. Někdo si při navrhování zahrady plní sny a vše si vybírá do posledního detailu sám, ale někdo je bezradný už při první volbě. My jsme si připravili několik ukázkových zahrad a poradíme vám, které prvky se hodí a jak je kombinovat.

opěrná zeď BEST – STONE, barva colormix brilant

Moderní rodinný domek s kávovým odstínem fasády působí klidným dojmem. Díky opěrnému prvku BEST –STONE dodává okolí domu spíše přírodní styl. Opěrná zídka, stejně tak i schodiště je řešeno prvky se štípaným povrchem v barvě colormix brilant. Příjezdovou cestu tvoří dlažba BEST – BELISIMA v barvě colormix arabica. Jedná se o moderní dlažbu s rovným povrchem, barva je tvořena bílým, béžovým a antracitovým pigmentem. Jemná kombinace skvěle doplňuje zeď i fasádu domu.

Ke štípaným plotovým a opěrným prvkům se také výborně hodí dlažba s reliéfním povrchem. Stejně jako štípaný povrch působí rustikálně a přirozeněji než hladký povrch dlažby. Ale ne všude se reliéfní struktura hodí. Doporučení dostane k bazénům, ale naopak pod pergolu je vhodnější rovný povrch – lépe se udržuje a nábytek je stabilnější.  

BEST – ALTEA, povrch reliéfní, barva colormix arabica
BEST – BELISIMA, povrch Standard, barva colormix arabica

Tradiční stavba

Tradiční stavby, které můžete vidět především na vesnicích, je třeba doplnit i tradiční dlažbou. Nemluvíme teď o KLASIKU nebo BEATONU v šedé barvě, ale o dlažbě, která je upravená tak, aby napodobovala staré nebo přírodní prvky. Mezi těmito výrobky vévodí dlažba BEST – LEGENDA, jejíž povrch je speciálně ostařený. Barvy jsou záměrně vybírány tak, aby připomínaly zašlé cihly.

BEST – LEGENDA, povrch ostrařený, barva colormix podzim

Není ale pravidlem, že k tradiční architektuře nemůžete použít moderní dlažbu. Když zvolíte menší formáty např. BEST – BELISIMA v teplých odstínech colormix etna, vytvoříte krásnou terasu i chodníky kolem domu. Tento odstín se hodí k šedým i béžovým barvám fasády a krásně rozzáří celou zahradu. 

BEST – BELISIMA, povrch Standard, barva colormix etna

Moderní stavba

Moderní stavby mají rády jednoduchý styl – velké rovné formáty jsou ideální volbou. Mezi největší patří dlažba BEST – GIGANTICKÁ, kterou nabízíme v barevných variantách colormix, ale především v šedé, bílé a antracitové barvě s tryskaným povrchem Metropol. To bývá nejčastější volbou architektů navrhujících moderní zahradu. V nabídce je mnoho rozměrů, největším formátem je 1×1,2 m.

BEST – GIGANTICKÁ, povrch Metropol, barva antracitová

Velmi dobře působí také skladebné dlažby. Řádkové skladby, rovné tvary a velké formáty dají vyniknout barvám. A když využijete lakovanou úpravu povrchu, dlažba bude nepřehlédnutelná. Mezi nejoblíbenější patří dlažby BEST – BELEZA, BEST – OLYMPIA nebo nová dlažba BEST – BOHEMA.  

BEST – BELEZA, povrch Standard, barva colormix brilant

Dřevostavba

Stále častěji jsou řešením zdravého bydlení dřevostavby. Pro zachování přírodního stylu můžete do zahrady volit přírodní materiál – dřevo a kámen. Ale najdou se i betonové imitace, které zahradu krásně dotvoří. Velmi zajímavým doplňkem může být dlažba BEST – SOLITERA. Svými nepravidelnými tvary a jemným reliéfem připomíná kameny. Navíc tvoří i zajímavý detail, když kraje upevníte do betonu nebo použijete zapuštěný obrubník a dosypete kamínkem.

BEST – SOLITERA, povrch reliéfní, barva colormix etna

Fantazii se meze nekladou, každé dílo je ve finále originál. Když jej budete tvořit s láskou, určitě se zahrada stane vaším nejoblíbenějším místem. Pokud si ale při výběru nejste jisti, obraťte se na nás, velmi rádi vám poradíme.  

Vzorkovna BEST Lučice u Chlumce nad Cidlinou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *